joi, 22 octombrie 2009

JOCURI DE COPII EDITIA A-3-A

De 1 IUNIE se deschid portile sufletului si … pentru o zi retraim momentul COPILARIEI !!!
RADIO TRANSILVANIA SATU MARE a adunat si in acest an copii de la gradinitele din oras intr-un super eveniment dedicat lor cu ocazia ZILEI INTERNATIONALE A COPILULUI.
Aflata la a treia editie campania ,,Jocuri de copii’’ a propus in acest an o noua tema pentru concursul organizat intre cele 16 gradinite din municipiul Satu Mare:PROF, DOCTOR, CANTARET . . . CE MESERIE VRETI SA AVETI?
Obiectivul principal al acestui concurs a fost pentru a promova activitatile profesionale si importanta lor in randurile prescolarilor.
Campania a avut loc in 3 etape:

I – in perioada 11 – 20.05.2009 fiecare gradinita a pregatit un ,,material’’ cu care a intrat in concurs. Domeniul creatiei artistice trebuia sa reprezinte un domeniu de activitate cunoscut (ex. un tablou, tesatura, orice obiect care sa reflecte o meserie: pompier, primar, avocat, dentist etc).

II - In perioada 21 – 29.05.2009 creatiile au fost daruite institutiilor locale ce erau reprezentate in materialul realizat iar Radio Transilvania a organizat grupei de copii o vizita in cadrul acelei institutii .

III – 01.06.2009 – Desene pe asfalt in Gradina Romei din Satu Mare.

Multumim pe aceasta cale partenerilor acestui eveniment care ne-au primit cu bratele deschise intreprinderile lor, oferind copiilor o adevarata ,,poveste’’ despre domeniul pe care au dorit sa il cunoasca mi bine. Desi la inceputul campaniei toti ne-am dat cu parerea ca vom apela la mai multe oficilitati locale precum primar, prefect sau seful politiei sa le cerem acordul in privinta vizitei la institutiile pe care le conduc, am fost surprinsi sa aflam ca la intrebarea PROF, DOCTOR, CANTARET . . . CE MESERIE VRETI SA AVETI? micutii au raspuns: aviator; pompier, cofetar sau croitor.

Iata o parte din amintirile adunate in cadrul acestei campanii ,,Jocuri de Copii’’ editia 2009.

21.05.2009 – S.C. SAM MILLS SRL

Prima vizita realizata in campania ,,Jocuri de copii’’ a fost alaturi de micutii grupei mijlocii a Gradinitei ,,Dumbrava Minunata’’ care indrumati de educatoarea GALE NICOLETA au realizat o macheta cu ,,Drumul Painii’’ sau ,,Moara lui Bercean’’. Ei au dorit sa afle cum se desfasoara munca intr-o moara si ,, ... de unde vine faina ? “. Acestia au fost primiti de gazda firmei SAM MILLS, D-na Angela Bercean care a facut turul fabricii cu micii vizitatori si a raspuns intrebarilor si curiozitatilor lor. La final a primit cadoul ce poate si acum se afla la secretariatul societatii unde poate fi admirat de catre apropiatii firmei.















26.05.2009 - SALON ARMIZETTE

Copii de la Grupa Mare a aceleiasi gradinite ,,Dumrava Minunata’’ au dorit sa afle cum se lucreaza intr-un salon de frumusete asa ca au realizat,,TABLOUL CU FRIZURI’’ ajutati de educatoarele ROJA LIVIA-FLORENTINA si PERENI OLIMPIA ,,TABLOUL CU FRIZURI’’. Echipa Radio Transilvania a rasplatit eforturile lor cu o vizita la Salonul ARMIZETTE unde au fost primiti de MIHAELA SZAKACS care a destainuit cateva secrestele ale infrumusetarii si remodelarii corporale. Un salon ce va recomandam si dvs. cu multa incredere.







28.05.2009 – S.C. INEDIT SRL

Au doar intre 3 si 4 ani iar manutele lor alaturi de cele doua ale educatoarei SIMONCA VIORICA au creat cel mai inedit catalog de creatii vestimentare primavara-vara intitulat ,,IDEI DE MODA ALE COPIILOR’’. Pentru ceva inedit au primit in schib o vizita la INEDIT, cea mai renumita si apreciata firma din zona, recunoscuta atat pe plan national cat si international, Paula Seling fiind imaginea brandului. Marturie stau pe peretele din secretariatul unitatii zecile de premii si diplome adunate pe parcursul activitatii lor.
















28.05.2009 – ISU ,,SOMES’’ Satu Mare

Peste 30 de copii ai Gradinitei ,,Dumbrava Minunata’’ s-au intrebat cum poate fi o zi din viata unui pompier ? Prichindeii grupei mijlocii, spun ca acesta este un erou sau un salvator. El trebuie sa fie viteaz si curajos iar cand se afla in actiune sa dea dovada de disciplina. Ajutati de educatoarea IOAN GETA au realizat tabloul ,,POMPIERI IN ACTIUNE’’ oferindu-l colonelului Iulian Burz, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,SOMES’’ Satu Mare care a pregatit micutilor o adevarata reprezentatie.

















29.05.2009 – S.C. DANIEL SRL

Cati dintre dvs. stiti cum se face un tort ? Cu zeci de bomboane, hartie, lipici si zahar colorat. Aceasta este reteta copiilor de la grupa mijlocie a Gradinitei ,,Dumbrava Minunata’’ care impreuna cu educatoarea lor MIHALCA GABRIELA au realizat cel mai frumos si impresionant tort cu care au intrat in concurs intitulandu-l ,,MICII COFETARI’’. La fel si premiul a fost pe masura creatiei, o vizita la firma DANIEL cunoscuta satmarenilor pentru cea mai buna paine si cele mai bune prajituri.










01.06.2009 – AEROPORTUL SATU MARE

,,Avion cu motor ia-ma si pe mine-n zbor sa ma faci aviator !’’ ... au strigat zeci de glasuri de copii de la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 24 din Satu Mare. Acestia au realizat o macheta intitulata ,,Micul aviator’’ iar pe 1 Iunie a.c. au fost invitati sa asiste la aterizarea avionului Tarom cursa de Bucuresti iar apoi decolarea lui de pe pista Aeroportului Satmarean.







01.06.2009 – Gradina Romei din Satu Mare

Ultima etapa a Campaniei ,,JOCURI DE COPII’’ a dus in Gradina Romei copii de la gradinitele din oras unde micutii s-au distrat si au desenat pe asfalt. Chiar daca vremea a imprastiat mult prea devreme artistii si a udat zona de desfasurare a acestei activitati, am pastrat cateva amintiri si pentru dvs.




2 comentarii:

sorin spunea...

Este super inteligenta aceasta idee sa duci copii de la gradinita sa vada lumea inconjuratoare cu toate ale ei si este si educativ pentru ei, apropo de educativ le-as recomanda parintilor lor jocuri educative de la http://www.revistacopiilor.ro

Jocuri copii spunea...

O initiativa foarte buna!